Egy 13 hetes kurzusra hívunk Téged, melyre folyamatosan be lehet csatlakozni. Ahogy regisztrálsz valamelyik kurzusra, folyamatosan, hétről-hétre emailben fogod kapni a témához tartozó anyagainkat. Egyszerre több kurzusra is lehet jelentkezni, de lehetőség van egyesével is végigjárni.

A kurzusokhoz hétvégi Krisna-völgyi programokat is szervezünk, így lehetőséged nyílik kérdéseket is feltenni a témában, melyekre szakavatott társaink adnak Neked válaszokat. A programokról a részletes leírást és az időpontokat a Tanfolyamok menüpont alatt tudod megnézni.

Ayurveda tréning

Ha itt vagy, akkor az azt jelenti, hogy érdekel az egészséged, és szeretnél boldog, kiegyensúlyozott, egészséges életet élni! Ez jó hír! Mi a kis csapatunkkal azon dolgozunk, hogy a saját ráfordított energiáddal a családod és barátaid egészségét is megváltoztathasd. Sikeres öngyógyítást kívánunk! 😀

 Mi is az ájurvéda?

Az ájurvéda a holisztikus gyógyítás ősi indiai tudománya. Ez a tudás ugyanolyan ősi, mint a Védák transzcendentális tudása, és a teremtéskor hangzott el először Brahma, a teremtés félistene szájából.

Az ájurvéda nem csak egy-egy szervet, vagy szervrendszert vizsgál, mint a nyugati orvostudomány, hanem az egész testet figyeli.

Az ájurvéda azt mondja, hogy 3-féle fő embertípus, dhósa létezik: vata, pita, és kapha. A dhosák a szervezet legmagasabb rendű vezetői, szabályozói, olyan erők, vagy elemek, amelyek nem is teljesen fizikaiak, de nem is teljesen finom fizikaiak. Összekapcsolják a kettőt és irányítják őket. Minden élő organizmus testében megtalálható mindhárom dhósa, csak éppen különböző arányban.

Az esetleges betegségeket is a dhósák arányának a felborulása okozza, amit rendszeres mozgással, egészséges táplálkozással, rendszeres meditációval és tudatos élettel helyre lehet hozni.

Az ájurvéda főleg nem a betegség kezeléséről, hanem a betegség megelőzéséről szól (nem is nagyon voltak a védikus időkben kórházak, mivel szinte nem voltak betegek sem…). Már évezredek óta informál minket arról, hogy a tisztátalanság, a nem megfelelő táplálkozás és a stressz okozza a dhosák egyensúlyának felborulását, vagyis a betegséget – a modern orvostudomány csak a huszadik századra vált elég éretté erre a felismerésre.

Ma már Magyarországon is egyre többen fordulnak az ájurvédához segítségért. Egy-egy ájurvédikus orvos például akár 30-50 évig is tanulja a gyógyítás művészetét.

Az ájurvéda tudományát hagyományosan nyolc fő ágra osztják:

 1. belgyógyászat
 2. fül-orr-gégészet, szemészet
 3. toxikológia
 4. gyermekgyógyászat, nőgyógyászat, szülészet
 5. sebészet
 6. mikroorganizmusok és finom fizikai lények okozta betegségek tana (pszichiátria)
 7. szaporodástan
 8. fiatalítás, egészségmegőrzés

Ha kíváncsi vagy további érdekességekre, szeretnéd tudni, hogy Te milyen típusú vagy vagy, hogyan lehetsz egészséges, mit egyél és mit ne, töltsd ki az alábbi űrlapot, és már is elkezdheted az online kurzust. Jó tanulást kívánunk hozzá!

Online kurzusok

 • Rendszeresen szervezünk programokat, előadásokat vidéki városokban, így ha megadod ezt az adatot, akkor tudunk értesíteni, ha a közeledben leszünk 🙂
  Van lehetőség egyszerre több témára is feliratkozni, vagy akár egymás után is jelentkezhetsz rájuk 😉