Itt vagy
Nyitóoldal > Média > Cikkek > War’s of universe

War’s of universe

A következőkben megjelentetett írások, a Srímad Bhagavatam című ősi eposz történeteit alapulvéve íródtak. (Bhaktivedanta Book Trust. A.C. Bhaktivedanta Swami Srila Prabhupada fordításában.)

Kedves olavasók!

Ebben a kis gyűjteményben, egy olyan ősi alkotás történeteit felhasználva fogunk betekintést kapni, sokunk számára nagyon érdekes és lenyűgöző gondolatkörbe, ami eredeti formájában, napjainkra vonatkoztatva is történelmi jelentőséggel bír. Örök érvényű mondanivalójának megismerése elengedhetetlen az emberiség számára.
Mindezt, nem azzal a szándékkal tesszük, hogy bármit is hozzá tegyünk vagy elvegyünk belőle, hiszen az önmagában is teljes és tökéletes. Célunk, hogy vonzóbbá tegyük azok számára, akik első nekifutásra, nem biztos, hogy belekezdenének egy olyan nagy terjedelmű szöveg olvasásába, mint a Srímad Bhagavatam.
Ez a feldolgozás, kicsit ,,fantasy” formát fog ölteni, novella jelleggel, kiragadva olyan történeteteket, eseményeket az eredeti műből, amik az olvasók számára is érdekesek lehetnek.
Fontosnak tartom itt megemlíteni, hogy az eredeti mondanivalón, lényegileg nem változtatunk, figyelve arra, hogy az megtartsa hangulatát, és elveit.
Természetesen, bizonyos leírások, jelenetek, párbeszédek, betoldások lesznek, amiket a forrás mű nem tartalmaz, de ezek a fentebb említett okokból kapnak más formát.
Azokat a kedves olvasókat, akiket ez zavar, vagy nem értenek ezzel egyet, megkérném, hogy ne olvassák ezt az írást, és ne is támadják, mert szándékunk nem a Srímad Bhagavatam átírása.
Itt konkretizálnám, hogy nem az eredeti forrásművet fogom publikálni. Nem hiteles forrásokra hivatkozva toldok bele a történetekbe a már említett elemekből.

Megpróbálom a következőkben szemléltetni egy példán keresztül, hogy is fog ez kinézni.

Az eredeti történet szálain elindulva, nagyító alá teszünk bizonyos eseményeket, és így megpróbáljuk közelebb hozni, azon karaktereket, jellemeket mindenki számára, akiket, amiket az felvonultat.
A példához egy kedves eseményt választottam ki a műből, még pedig az Úr Vámanadeva megjelenését.
Természetesen, ha már a novella sorozat elkezdődik, ezen forrás történetek ilyen formában nem lesznek megjelölve.
A megjelentetett epizódok, nem fognak követni egy olyan időrendiséget, amit az eredeti mű meghatároz, és nem minden esetben lesznek teljesek. Alkalmanként, csak bizonyos jeleneteket, eseményeket taglalnak majd, és az eredeti történetek jelenetei, néha más szöveg környezetben is felismerhetőek lesznek, a forrás művet már ismerők számára.
Ezeket a gondolatokat szükségesnek tartottam leírni, a War’s of universe címet viselő sorozatnak a legelején, hogy elkerüljem a félreértéseket, és ki is fejezhessem nagyra becsülésemet, tiszteletemet az eredeti alkotás iránt.

Mindezek után, pillantsunk bele néhány percre abba a forma világba, ami vár minket a következőkben…

folyt.köv.

by: sasi

Facebook - Önvalónak való

Hasonló bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Top