Itt vagy
Nyitóoldal > Média > Cikkek > Generációk nyomában 2. rész 

Generációk nyomában 2. rész 

Aki még emlékszik a 20 évvel ezelőtti Mátrix c. filmre, talán fel tudja idézni , milyen képet festettek le az alkotók az emberi test és az online világ kontextusában..(az emberek teste csupán egy speciális folyadékban, különböző tápszerekkel fenntartott ,,hüvely” volt,ami némi apró beavatkozásokkal rá volt kapcsolva az online világra.)

Elég morbidnak tűnhet, de igazából nem annyira az.Egy kicsit finomítva, de a testünk tényleg csak egy szükséges gépezet..etetni kell.A lényeg az elmében , a fejben, gondolatokban, érzésekben, és a vágyakban rejlik.

Egy kicsit visszakanyarodva az utóbbi utópisztikus képektől, a jelenlegi helyzetben , most 2019-ben , amikor a Z, X, Y generáció együtt van jelen az idő e periódusában, elgondolkodhatunk rajta, hogy mi is az ,ami körbevesz minket. És függetlenül attól, hogy őslakók vagyunk e, vagy csak bevándorlók, mennyire vagyunk tisztában azzal, hogy mi is az emberi élet értéke és célja…?

A nagy kérdés az, miként élünk a virtuális világban,hogyan tanuljuk meg használni.Mire használjuk, és milyen egyéni, személyes etikettet alakítunk ki. Milyen elvárásokat támasztunk magunkkal szemben..,mint a kés példája:komoly sebeket is tud okozni, de sok más hasznos dologra is használható.

Gyakorlatilag olyan, mint az offline tér de egy szempontból mégis veszélyesebb.Nagyobb teret ad az elbújásra az alantasabb vágyak kiélésére.Szabadon használható, és nagyon sok időt el lehet itt vesztegetni. elvesztegetni.a semmibe..

A másik pont, amit még megemlítenék az, hogy függetlenül attól, kik vagy mik vagyunk az online térben, az univerzális törvények, amik akarva és akaratlanul is hatnak ránk, nem fogják engedni, hogy megfeledkezzünk az offline világról.A boldogság, elégedettség forrása bennünk rejlik.A test egy fontos szerkezet, mert állapota hatással van gondolatainkra , érzelmeinkre, és ez fordítva is igaz.

( a vágyak természetével kapcsolatban itt tennék egy apró megjegyzést, mely szerint a vágyak akár offline, vagy online térben való dédelgetése, beteljesítése, hatással van sorsunk alakulására.)
Nem tudjuk kidobni az ősi bölcsességeket, tanításokat! Közérzetünket tetteink minősége határozza meg.Ha az offline teret nem megfelelően értelmezzük, az online világ ámokfutóivá válhatunk..

Ebben a cikksorozatban, ami a Generációk nyomában címmel lett közzétéve, azokkal a fontos kérdésekkel fogunk foglalkozni, mik is ezek a szabályok, hogyan alkalmazhatóak napjainkban az offline és online világban egyaránt, amikben a közös az, hogy a megfigyelő, aki tapasztalja, megéli , látja az te vagy!, azok vagyunk mi…

..mert egyszer, az eddigi több ezer éves tapasztalatok alapján úgy néz ki, hogy valamikor kihúzzák a konnektorból a dugót és akkor a ,,fene nagy” offline és online világ eltűnik..
na …, hát mi erre készülünk..

folyt köv.
sasi

Facebook - Önvalónak való

Hasonló bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Top