Itt vagy
Nyitóoldal > Média > Cikkek > Kutyahús, macskaprémek, marhahús, nuggets – le a skatulyákkal! Túl a fajizmuson

Kutyahús, macskaprémek, marhahús, nuggets – le a skatulyákkal! Túl a fajizmuson

kutyahús, macskaprémek, marhahús, nuggets – le a skatulyákkal, túl a fajizmuson

„Halál vár a román kóbor kutyákra/ Állatkínzó Románia – felakasztott, deportált, elaltatott kutyák” – figyelemhajhász szalagcímek, közben fotók ázsiai prémárusokról, akik a nyugaton megszokottak helyett macskaprémmel kereskednek. Hihetetlen mód felkorbácsolja indulatainkat.. de miért is?

A nyugati ember fejében a kutya és a macska házi kedvencek. Vagyis ideális (idealizált?) esetben: Kisherceg rókájához hasonlatos, úri figyelemre számot tartó, CSALÁDTAGként emberszabású társaik mellett létező, megbecsült négylábúak. Eközben vannak rosszabb születést kiérdemelt társaik: a baromfik, a tehenek, a sertések, a birkák és sorolhatnám, akik ugyan szintén szeretetre érdemesek, mégis ők szerencsétlenségükre egy más fakkba, a HASZONÁLLAT skatulyájába kerültek. Így jártak. Lehet, hogy ők is egyébként cukik, aranyosak, bögyöröm-bögyörömök, mégis másra születtek. Van ilyen?! Na ezzel foglalkozik a FAJIZMUS, mi alapján nem kutyapörköltet és rántott macskacombot lakmároznak húsevő csúcsragadozó embertársaink.

MI ALAPJÁN szabunk határt, ki HASZONÁLLAT és ki TÁRSÁLLAT/ házi kedvenc, kit rabosítunk állatkertek, cirkuszok művi kifutóiban? Mi alapján tárgyiasítunk, taszítunk érzék-rabszolgaságba egyeseket, míg másokkal kedvenc kanapénkon osztozunk? Egy haszonállatnak szinte semmihez sincs joga, ne legyen biztonságra való igénye, másodlagos látja-e élete során valaha a kék eget, érik-e lábai a harmatos legelőt. Mennyit érez, mennyit szenvedhet, járulékos veszteség csupán. Olvasva a KÍNA TANULMÁNYt bárki megmondhatja ez nem egészségügyi érdek, csupán egy összetett, szövevényes gazdasági pénzfejő gépezet. Más társaiknak elzárt laboratóriumokban, állatkísérleteken keresztül okozunk mérhetetlen tortúrát, a legújabb szempillaspirálért, bőrfiatalító krémért, fájdalomcsillapítóért, halálos kórok elleni csodagyógyszerekért.

Adott korban természetesnek tűnt a rabszolgatartás, a nők elnyomása és a rasszizmus is, vagyis abból, hogy mindez ma elfogadott, semmit nem mond el arról, hogy igazságos is! A fajizmus eszméje arra hívja fel a figyelmet, hogy minden állat számára biztosítanunk kellene az ALAPVETŐ JOGOKat. Biztonsághoz, szabadsághoz, életük folytatásához való jogot, minél kevesebb szenvedésnek, fájdalomnak kitéve őket.

S mindez a számok tükrében: korábban publikált adatok szerint feltehetőleg 56 MILLIÁRD szárazföldi (!) állatot áldozunk éves szinten EMBERI FOGYASZTÁSRA, mely többszörös számra rúghat az évek múlásával illetve ha a fogyasztásra tálalt érző vízi lényeket is hozzá számoljuk. Nincs kétség, korunk legnagyobb halálos áldozatot követelő DISZKRIMINÁCIÓS ÚTVESZTŐje a fajizmus tehát.

go green, go pure, go veggie, go vegan

forrásanyag és további olvasnivaló:
Fajizmus nélkül https://fajizmusnelkul.wordpress.com/
VegaNinja
Vegán Állatvédelem

/Kingu/

Facebook - Önvalónak való

Hasonló bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Top