Itt vagy
Nyitóoldal > Média > Cikkek > Mit nyerünk azzal, ha megtagadjuk a karma törvényét?

Mit nyerünk azzal, ha megtagadjuk a karma törvényét?

A karma törvénye szerint tetteink visszahatnak ránk, jó tetteink helyébe jót várhatunk, a rosszakért rosszat.

Néha azzal érvelnek, hogy nincs értelme a karmának, mert amikor valami rossz történik velünk, úgy sem emlékszünk rá, miért kaptuk a büntetést/tanítást. Pedig elég egyértelmű, miért kaptuk – nyilván azért, mert a múltban hibáztunk. Lehet, hogy nem emlékszünk konkrétan a hibánkra, de a felejtés nem oldoz fel a megérdemelt büntetés alól, és nem jogosít további hibák elkövetésére.

Mások azzal érvelnek, hogy valójában nem léteznek egyetemes erkölcsi normák – azok csupán emberi spekuláció termékei. Viszont ez esetben megfogalmazódik a kérdés: hogyan jelent meg és miért fejlődött az erkölcs, amikor az állatvilág köszöni szépen, jól meg van nélküle. Még ha azt is válaszoljuk, hogy az erkölcs csupán az emberi értelem szintjén jelent meg és nyer értelmet, mivel mi emberek vagyunk, értelmetlen dolog lenne megválni az erkölcstől, amit a karma törvénye képvisel – úgy cselekedj másokkal, ahogy szeretnéd, hogy mások cselekedjenek veled szemben.

Végül: aki nem fogadja el a karma törvényét, amikor valami rossz éri, csak őrlődik rajta, frusztrált lesz, másokat hibáztat, és semmit sem tanul.

De aki elfogadja a karma törvényét, ha rossz dolog történik vele, akkor elfogadja a sorsát, megbékél másokkal, és tanul a történtekből.

Most tessék választani.

Facebook - Önvalónak való

Hasonló bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Top