Itt vagy
Nyitóoldal > Védanta Klub - Pécs > A fogyasztói társadalom szellemi háttere és hibafaktora

A fogyasztói társadalom szellemi háttere és hibafaktora

Előadás Pécsről, a Csinos presszó belső terméből.

Úgy érzed, valami nem kerek az életedben? Taposod a hörcsögkereket, de a munka-fogyasztás kultikus körforgásában egyre kevesebb értelmet látsz? Akkor ezt az előadást (önmagad ellen irányuló) bűncselekmény kihagynod!

A fogyasztói társadalom letarolt mindent – a globalizáció azt jelenti, hogy lassacskán egyetlen kultúra létezik csupán: a technológiára épülő fogyasztókultúra.

Aki varázsolni tud, azé a hatalom – a technológia pedig elbűvöli az embereket. Ami a tudomány képviselői állítanak, azt elfogadják a közpolgárok. A tudomány lassacskán kiszorított mindennemű transzcendenciát az életünkből, csupán ösztön vezérelt biogépezeteket hagyva maga mögött.

Mi a technológia, a tudomány, az életstílusunk és a modern betegségek közötti kapcsolat? Mi a fogyasztói társadalom tudatalattiban rögződött szellemisége, csábítása, szellemi és fizikális következménye?

Rúpa-manohara dász (Magola Roland) vaisnava teológus és filozófus előadása nem kizárólag egyirányú – közös gondolkodásra, véleménycserére sarkall.

A fogyasztói társadalom szellemi háttere és hibafaktora. Előadó: Rupa

Posted by Önvalónak való on Wednesday, June 27, 2018

Facebook - Önvalónak való

Hasonló bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Top