Itt vagy
Nyitóoldal > Média > Képgalériák > Ayurveda hétvége – 2018 március

Ayurveda hétvége – 2018 március

A hirtelen jött hideg miatt sokan visszamondták a hétvégét, de így is maradt egy lelkes, kis csapat. Így velük ismertettük meg az egészségmegőrzés védikus rendszerét, az ayurvedat.

Az ayurveda nem arra lett kitalálva, hogy a betegségeinket meggyógyítsa, hanem egyéni testalkatunknak megfelelően egészségesen tartsa a testet és a lelket. A modern korban sajnos csak mikor már betegek leszünk, akkor nyúlunk valami alternatív módszer felé, pedig ha tudatosan figyelünk egészségünkre, akkor a betegségek messze elkerülhetnek minket.

A hétvége előadásai alatt a résztvevők megismerkedhettek a saját testtípusukkal is. Az ayurveda három fő típust, dósát különböztet meg: pitta, kapha, váta. Egy ember ritkán tartozik csak az egyikbe, általában valamilyen keverék figyelhető meg. Viszont ha már tudjuk milyen a testtípusunk, akkor tudhatjuk, mi jó neki. A betegség pedig akkor keletkezik, mikor a saját dósáink aránya felborul. Így a cél, hogy ezt az egyensúlyt fenntartsuk.

A programon több előadó színes, változatos témákban tartott előadást, Sachin, aki Indiából származik például a pancha karma kezelésről is beszélt.

Facebook - Önvalónak való

Hasonló bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Top